KALARETKISTÄ

Suunnittelen jokaisen kalastustapahtuman kestoltaan ja sisällöltään toiveittesi mukaan. Kerrot vain ajatuksesi niin teen ohjelmaehdotuksen. Alla joitain esimerkkejä.

Kalaretkien yhteyteen on saatavilla kokous-,  sauna-, illallis- ja majoituspalvelut.

Usein asiakkaamme ovat halunneet yhdistää kalaretkiinsä myös muuta oheisohjelmaa, kuten merilintujen bongausta, seudun historiaa, värikkäitä tarinoita merestä ja meren ihmisistä, kalapainantatöiden tekoa ym. Tämä sopii meille mainiosti ja kuuluu osaamiseemme.

 

 

Keväinen siikaretki

Kesto: 4 -7 tuntia huhti-toukokuussa

Ohjelma: Siian kalastusta vapavälinein: siikaonget viritetään pyyntiin saaren rantaan, siirrytään kallioille muki kourassa odottamaan tärppiä, käydään haaviamassa siika ylös kun vavankärki heiluu, syödään odotellessa savukalaa ja seurataan kaukoputkella lintujen kevätmuuttoa. Todellinen seurustelukalastuksen laji!

Usein kalastamme myös osan ajasta ankkuroidusta veneestä.

Tarinoita ja historiaa Porkkalan värikkäistä vaiheista.

Retki sisältää: Tulokahvin, meriaterian,  kalastusvälineiden ja lämpimien haalareitten käytön. Lintukaukoputki on käytössä saarissa oltaessa.

Heittokalastusretket

Kesto: eripituisia sopimuksen mukaan.

Ohjelma: Meritaimenen, hauen, kuhan ja ahvenen kalastusta heittokalastusvälinein.

Meritaimenen kalastus on hienoin ja vaativin taitolaji, joka onnistuu huhtikuusta kesäkuun alkupuolelle sekä syyskuusta eteenpäin. Retkellä kalastamme ottipaikkoja, jotka ovat kulloisellekin säälle ja tuulelle oikeita, käytämme taimenelle soveltuvia kalastustekniikoita sekä parhaimmiksi todettuja ottivieheitä. 

Hauki on viehekalastajien suosikki. Kalastus onnistuu koko sulanveden ajan ja saalisvarmuus on erittäin hyvä.

Ahvenen ja kuhan kalastus on pääsääntöisesti jigikalastusta heittämällä tai vertikaalitekniikalla. 

Retket sisältävät:  Kulloiseenkin lajiin soveltuvat kalastusvälineet sekä lämpimät haalarit  ovat osallistujien käytössä.  Erilaisia ruoka- ja eväsvaihtoehtoja sopimuksen mukaan.

LEPPOISA KALASTUSPÄIVÄ

Kesto: 6-8 tuntia

Ohjelma: Virvelöintiä, ongintaa, silakan litkausta. Leppoisaa oleskelua saarissa. Tarinoita ja historiaa Porkkalan värikkäästä menneisyydestä. Retkeen on mahdollista yhdistää myös verkkojen kokeminen.

Retki sisältää: Tulokahvin, meriaterian,  kalastusvälineiden ja lämpimien haalareitten käytön.

Kalaretki Kulkurilla kannustusjoukkojen kera

Kesto: 2-5 tuntia

Ohjelma: Valinnan mukaan hauen heittokalastusta tai silakan ja ahvenen litkausta tilavasta Kulkuri-veneestä. Tarinoita merestä ja meren ihmisistä.

Kun kokonainen työosasto tai avainasiakaskunta lähtee merelle, niin uskallan väittää, että mukana on joukko minun kaltaisia kalahulluja ja joukko vähemmän hulluja. Ja joukko niitä, jotka eivät halua vapaan koskea mutta, viihtyvät merellä jos olosuhteet ovat mukavat. 

Kulkurista voi heittokalastaa haukea toistakymmentä kalastajaa yhtä aikaa ja litkata silakkaa hieman enemmän. Tilavassa veneessä viihtyvät myös ne jotka eivät kalasta. Lämpimään hyttiin mahtuu suurempikin joukko katselemaan merimaisemia ja kannustamaan kalahulluja.

Retki sisältää:  Kalastusvälineet ja lämpimät haalarit  ovat osallistujien käytössä. Erilaisia ruoka- ja eväsvaihtoehtoja sopimuksen mukaan.

TUULASTUS PIENRYHMILLE

Kesto: 2-4 tuntia loka- marraskuussa

Ohjelma: Atrainkalastusta pienveneistä suojaisessa merenlahdessa iltapimeällä. Tavoiteltava pääsaaliskala on hauki, mutta myös siikoja, lahnoja, ahvenia ja mateita nähdään yleisesti.

Tuulastus onnistuu vain kun vedenpinta ei väreile. Siksi tuulen suunta on oltava maalta päin tai kelin on oltava muuten tyyni. Taivaalta ei saa paistaa kirkas täysikuu, pilvinen mutta sateeton ilta on paras. Näistä kaikista rajoituksista johtuen tapahtuman toteutuminen voidaankin vahvistaa lopullisesti vasta muutamaa päivää ennen. Emme järjestä retkiä joilla ei ole mahdollista nähdä kaloja ja saada saalista.

Retki sisältää: Oppaan joka veneeseen. Tarvittavien välineiden ja lämpimien haalareitten käytön.

SILAKANLITKAUS

Kesto: Sopimuksen mukaan huhti - marraskuussa

Ohjelma: Silakan litkakalastusta ajelehtivasta veneestä.

Litkassa on useita koukkuja silakoita varten ja painona pilkki tai jigi silakoita jahtaaville ahvenille. Varsinkin pilvisinä ja sumuisina päivinä saalista tulee usein siihen tahtiin että ämpärit täyttyvät hetkessä. Tästä syystä koko pitkän päivän kestävä silakkaretki ei ehkä ole hyvä ajatus, mutta paikallaan lyhyempänä tapahtumana tai lisäohjelmana erilaisten meriretkien yhteyteen.

Retki sisältää:  Kalastusvälineet ja lämpimät haalarit  ovat osallistujien käytössä. Erilaisia ruoka- ja eväsvaihtoehtoja sopimuksen mukaan.

 

Pilkkiretki

Kesto:4-6 tuntia

Ohjelma: Leppoisa pilkkitapahtuma tai kilpailu palkintoineen päivän valoisana aikana.  Talviverkkojen koentaa. Makkaranpaistoa nuotiolla. Sauna, illallinen huvilassa.

Retki sisältää: Aamukahvin, meriaterian ja päiväkahvin.  Saunan ja riista- tai kalaillallisen. Kalastusvälineet ja lämpimät haalarit  ovat osallistujien käytössä.

Taulu saaliskalastasi

Gyotaku eli kalapainanta on vanha japanilainen taiteen muoto jossa kalan pinta maalataan ja paperi tai kangas painetaan kiinni värin ollessa vielä märkä. Tuloksena on fossiilimainen kopio saamastasi kalasta. Olen valmistanut gyotakuja 40 vuotta, ja olen varma että tämä helpolta kuulostava, mutta vaikeaksi osoittatuva taidemuoto on syyllinen tukkani harmaantumiseen. 

Kun saat kalan josta haluat teetättää taulun, ota yhteyttä välittömästi tai pakasta kala semmoisenaan myöhempää yhteydenottoa varten. Voit myös leikata syöntifileen kalan toiselta puolelta, mutta pidä huolta että et vaurioita eviä ja pyrstöä, ja ota huomioon filettä leikatessasi että gyotaku on aina peilikuva, joten kalan uintisuunta taulussa on päinvastainen.

Esimerkkejä töistäni näet TAIDE-osiosta.