Tarinaretki Yhdentoista tarinan reitti

Kesto: 3 tuntia

Ohjelma: Tarinoita ja historiaa Porkkalan värikkäästä menneisyydestä tapahtumapaikoilla. Kuljemme kauniissa saaristossa, jossa luotsi Söderling taisteli englantilaista laivastoa ja merikäärmeitä vastaan, Juhani Aho, Venny Soldan-Brofeldt, Robert Stigell ja monet muut entisajan taiteilijat viettivät iloisia kesiään ihastuttaen ja vihastuttaen paikallisia, ja jossa neuvostosotilaat elivät omaa elämäänsä Porkkalan vuokra-aikana.

Linturetki ulkosaaristoon

Kesto: 6 tuntia

Ohjelma: Tutustumme mereltä käsin Porkkalan  rikkaaseen  linnustoon  asiantuntevan lintuoppaan johdolla. Tarinoita ja historiaa Porkkalan  värikkäästä menneisyydestä tapahtumapaikoilla.

Retki sisältää tulokahvin ja meriaterian. Lämpimät haalarit osallistujien käytössä tarvittaessa.

Arktisten vesilintujen massamuutto, arktika, ajoittuu toukokuuhun.

Saariretki tekemisen iloa

Kesto: 7 tuntia tai sopimuksen mukaan

Ohjelma: Valintanne mukaan joko savitöiden tekoa, huovutustöitä tai gyotaku-kalapainantaa saarihuvilalla taidekäsityöläisten opastuksella Porkkalan värikkäiden tarinoiden vauhdittamana.

Iloinen retki soveltuu yhtä hyvin ensikertalaisille kuin alaa harrastaneillekin. Kalojen narraaminen ongella ja virvelillä sekä vaeltelu rantakallioilla mahtuu myös hyvin päivän ohjelmaan. Saarella ei ole muita mökkejä.

Retki sisältää perehdyttämisen, kaikki tarvittavat materiaalit, keramiikan lasituksen ja polton, tulokahvin, meriaterian, päiväkahvin sekä kalastusvälineiden käytön tarvittaessa.

Merkkipäivä merellä

Kesto: Merellä 3-5 tuntia, jonka jälkeen juhlat edustushuvilassa iltaan asti.

Ohjelma: Yhdentoista tarinan reitti: tarinoita ja historiaa Porkkalan värikkäistä vaiheista tapahtumapaikoilla, meriateria saaressa.

Juhlaillallinen huvilassa, jonka aikana sankarille räätälöityä ohjelmaa. Vaihtoehtoina mm. haitari-, kitara- tai mieskuorokvartettimusiikkia, tai pikamuotokuvamaalaukseen erikoistunut taiteilija ikuistaa sankarin kankaalle.

Retkipäivä sisältää tervetuliaismaljan, tulokahvin, meriaterian saaressa, juhlaillallisen, edustushuvilan käytön palveluineen sekä valitun illallisohjelman.

Meriretki värien maailmaan

Kesto: 8 tuntia

Ohjelma: Olemme rakentaneet värien merkityksestä ja Porkkalan  historiasta hienon kokonaisuuden parhaassa mahdollisessa ympäristössä: meren saaristossa.

Vaikutumme väreistä tietoisesti tai tiedostamatta. Miksi emme käyttäisi hyväksi?

Värit sodassa ja rakkaudessa,  tukemassa liikeneuvottelun onnistumista, edustamisessa, business-viestinnässä. Kuinka viettelet, suojaudut, provosoit, olet keskipisteenä värien avulla.

Retki sisältää väriasiantuntijan luennot, tulokahvin, meriaterian ja päiväkahvin.

Merilinnustusretki

Kesto: Koko päivä loka/marraskuussa.

Ohjelma: Merilinnustusta yksityisellä vesialueella, joka sisältää lukuisia ulkoluotoja ja saaria. Lähtö rannasta aamupimeässä, paluu iltahämärässä.

Metsästykseen osallistumattomilla mahdollisuus tyrskytaimenen kalastukseen.

Retki sisältää alueen metsästys- ja kalastusluvat, aamupalan, meriaterian, päiväkahvin, saunan ja iltapalan. Lämpimät kelluntahaalarit ja kalastusvälineet osallistujien käytössä.

Retkiä järjestetään rajoitetusti loka/marraskuussa.